Onze werkwijze

Hoe kom je in aanmerking voor een Puur Doodles pup?

De vraag naar Australian Labradoodles is vrij groot. Omdat wij niet een hele grote fokker zijn, en dus niet het hele jaar door nestjes hebben, werken wij met een wachtlijst voor ieder nestje. Om mensen niet onnodig lang te laten wachten stellen we deze open op het moment dat we weten wanneer we weer een nestje zullen verwachten. Momenteel (oktober 2023)hebben we 2 nestjes waar nog een mogelijkheid voor is. Stuur snel een mail naar mail@puur-doodles.nl om in aanmerking te komen voor een van onze schatjes!

Hoe gaat het als je eenmaal op de wachtlijst staat?

Zodra wij onze wachtlijst open stellen kun je je middels een inschrijfformulier inschrijven voor een Puur Doodles pup. Na een kennismakingsgesprek beslissen we beiden pas of je definitief op onze wachtlijst kan/wil voor het nestje wat we in de planning hebben.
Na een date tussen de heer en dame in kwestie is het afwachten of de dekking is geslaagd. Dit stellen we 4 weken na de dekking vast middels een drachtecho. Onze echoscopist kijkt dan of onze dame zwanger is en geeft een indicatie van het aantal te verwachten pups. Als we goed nieuws hebben zullen we jullie een berichtje doen en dan is het afwachten op de bevalling en dan weten jullie definitief of er een pup voor jullie bij dit nestje zit.

En dan is het zover: de pups zijn geboren

Na de geboorte mogen de gezinnen die voor een pup in aanmerking komen een digitaal geboortekaartje ontvangen: jippie jullie nieuwe gezinslid is geboren! En dan is het heel veel genieten van de foto's en filmpjes die we publiceren op facebook en instagram. Als de pups 6 weken zijn is het moment eindelijk daar dat jullie je toekomstige huisgenoot mogen ontmoeten: lekker even een uurtje knuffelen met de pups.

Gratis Webinar

Tussen de geboorte en het knuffelmoment zitten een aantal weken waarin jullie voorbereidingen goed van start gaan. Om jullie daarbij te helpen organiseren we een aantal weken na de geboorte een webinar gegeven door Mascha van den Dikkenberg van Honden van Bergh. Mascha is ook onze puppytester en zij kan jullie alles vertellen over de eerste weken met jullie pup.

Welke pup is voor jullie?

En dan de grote vraag: welke pup mag met jullie mee naar huis? Wij hebben ervoor gekozen om onze pups toe te wijzen aan de gezinnen. Dit doen we op basis van een aantal factoren. We hebben de gezinnen minimaal 2 keer gezien en gesproken, we kennen de pups op het moment van toewijzen 7 weken en we laten ze een puppy test ondergaan om hun basiskarakter vast te laten leggen. Zo denken wij de beste combi te vinden in gezin-pup en tot nu toe is iedereen zeer tevreden met hun pup.